crema corp

Folosirea diatomitei pe post de deodorant

Deodorant: Calea naturală de a menține transpiratia departe

Aveți probleme în a găsi un deodorant care nu vă va irita pielea? Sunteți un fan al soluțiilor de tip „do-it-yourself”? Apoi avem o reteta minunata pentru tine!

Proprietățile de eliminare a mirosului, ale de pământului de diatomee (DE), îl face un ingredient eficient pentru deodorantul de casă. Este o modalitate excelentă de a proteja mirosul corporal, chiar dacă aveți piele foarte sensibilă, iar această rețetă simplă vă permite să alegeți din mirosurile pe care le iubiți.

Dacă ați încercat înainte deodorante de casă și ați descoperit că chiar vă irită pielea, nu renunțați încă. Pământul de diatomee este aproape perfect neutru la pH, ceea ce înseamnă că nu va irita pielea care este sensibilă la niveluri acide sau alcaline.

Înainte de a face deodorantul, aplicați un pic de ulei esențial la încheietura mâinii, așa cum ați proceda la testarea unui parfum sau a unei colonii. Acest lucru vă va ajuta să determinați dacă uleiul esențial pe care doriți să-l folosiți în deodorant irită pielea și dacă aroma este complementară mirosului natural al pielii.

Cum să-ți faci propriul deodorant

Vei avea nevoie de aceste ingrediente:

  • ¾ cupă de amidon de porumb
  • ¼ cană de pământ de diatomee de calitate alimentară
  • ½ ceașcă de ulei de nuca de cocos topită
  • ½ linguri uleiuri esențiale
  • Căni de măsurare
  • Linguri de măsurare
  • Castron de amestecare
  • Spatulă și lingură de lemn
  • Cratiţă
  • Container pentru uleiul de cocos

Instrucțiuni:

Pasul 1

Așezați ingredientele uscate într-un vas de amestecare și combinați uniform.

Pasul 2

Puneți ulei de nucă de cocos în cratița dvs. și topiți-l pe sobă la căldură scăzută; apoi adăugați uleiurile esențiale. Se amestecă bine și se scoate din aragaz.

Pasul 3

Treptat, adăugați ingrediente lichide la ingredientele uscate, amestecând până când se combină bine. Poate doriți să adăugați mai mult ulei de nucă de cocos topit până când ajungeți la o consistență care vă place.

Pasul 4

Odată ce amestecul de ulei de nucă de cocos a ajuns la o consistență similară cu untul de arahide, utilizați spatulă pentru ao muta într-un container pentru depozitare. Pentru a utiliza deodorantul de casă, utilizați două degete pentru a freca amestecul sub brațele dumneavoastră.

Atenție! Acest articol are caracter informativ! Firma Diatomita BV SRL nu este responsabilă pentru folosirea produsului Diatomita în alte scopuri decât cel de pe eticheta produsului.

© 2024 DIATOMITA BV SRL. Toate drepturile rezervate

Site creat de Ciprian Ionita