Pamantul de diatomee importat de noi, provine din una din cele mai pure mine de extractie din Stalele Unite ale Americii. Produsul nostru este furnizat numai din mine care respectă standardele de puritate și siguranță a mediului. Suntem mândri să spunem că acest produs este conform cu reglementările FDA, respectă standardele de puritate și siguranță și are aplicații mai largi decât ale concurenților noștri.
Stația de ultimă generație din Panguitch, Utah, permite impachetarea și distribuirea pamantului de diatomee în toată America de Nord. Se foloseste un sistem unic de producere a pamantului de diatomee, folosind numai echipamente de ambalare de calitate alimentară. Acest lucru oferă un produs finit pur pur, care este superior procedurilor concurenților noștri.
Se folosesc cele mai înalte standarde federale pentru siguranța alimentelor și a instalațiilor pentru a asigura că produsele care părăsesc instalația sunt de cea mai bună calitate.
Scurt istoric
Ce este pământul cu diatomee
Pământul de diatomee cunoscut si ca diatomit sau kieselgur , este un mineral bogat, sub formă de pulbere, poros și silicat, care se găsește în depozitele fosilizate lângă corpurile de apă uscate. Acest mineral este rezultatul acumulării de diatome moarte găsite în sedimente marine, care conțin resturile de silice.
Diatomele sunt alge microscopice cu o singură celulă care de obicei au cochilii împărțite în două jumătăți. Cojile de diatome sunt grele datorită prezenței silicei în pereții lor celulari. Aceste coji de silice bogate în siliciu sunt de obicei găsite zdrobite în fragmente mici și ascuțite, care este principala caracteristică a diatomitului fosilizat.
Acest mineral este colorat alb sau aproape alb. Deoarece acest mineral este foarte poros, acesta poate fi usor pounded în pulberi fine și moi.
Descoperirea Pământului Diatomic
Pământul de diatomee, care a fost considerat inițial un tip de calcar, a fost descoperit în jurul anului 1836-1837 de către Peter Kasten, în timp ce găsește un puț în Dealul Haußelberg, situat în Lüneburg Heath din Germania. După descoperirea sa, a fost folosită de Alfred Nobel pentru a face dinamită și, de asemenea, de Wilhelm Berkefeld pentru dezvoltarea lumanarilor de filtru.
Utilizări ale Pământului Diatomic
Diatomita are diverse aplicații de utilizare, făcându-l cunoscut într-o mare varietate de industrii. Una dintre principalele utilizări ale pământului de diatomee este ca o substanță abrazivă ușoară care este utilizată în lustruirea metalelor, în scruriile faciale și în pasta de dinți.
Acest lucru se datorează coerenței sale dure. Caracteristicile sale grele și poroase îl fac, de asemenea, un mediu popular de filtrare în mai multe procese de filtrare diferite.
De asemenea, este utilizat în laboratoarele de chimie pentru diverse experimente și proceduri atunci când se filtrează particule foarte fine. Chiar și particulele care sunt filtrate printr-un filtru normal de hârtie pot fi filtrate suplimentar printr-un mediu de filtrare care conține pământ de diatomee.
Diatomitul este de asemenea utilizat în procesele de filtrare a apei potabile. De asemenea, este folosit pentru a filtra piscinele și rezervoarele pentru pești. Berea, vinul, zahărul, siropurile, mierea sunt de asemenea filtrate într-un mediu care conține pământ de diatomee.
Una dintre cele mai importante și populare utilizări ale pământului diatomee este în domeniul agriculturii, deoarece este utilizată ca insecticid și pesticid. Caracteristicile sale ascuțite îl fac un ucigaș eficient împotriva dăunătorilor. Insectele sunt acoperite de un strat ceros de lipide care funcționează pentru a reține apa din corpul insectei.
Atunci când insectele intră în contact cu pământul diatomeu, stratul ceros care conține lipide care acoperă exteriorul exoscheletonilor este tăiat de mici fragmente de diatomit, cauzând deshidratarea stratului ceros bogat în lipide. Astfel, această substanță poate fi utilizată pentru a ucide dăunători de grădină, purici, muște, albii de ploaie și alte insecte.
Pământul de diatomit a fost, de asemenea, utilizat în alte scopuri în domeniul agricol. A fost utilizat ca aditiv pentru agentul de aglomerație în depozitele de cereale și în hrana animalelor. De asemenea, a fost utilizat ca aditiv de sol pentru cultivarea plantelor în ghivece, cum ar fi bonsai. Deoarece pământul de diatomee este foarte absorbant, poate fi folosit și pentru curățarea deversărilor de lichide toxice.
De fapt, Centrul pentru Controlul Bolilor din Statele Unite recomandă utilizarea acestuia în acest scop. De asemenea, este utilizat în absorbția gazului de etilenă pentru reducerea decăderii și putrezirea fructelor pentru a face viața mai lungă. În plus, pământul de diatomee este unul dintre principalele ingrediente ale măștilor faciale pentru a spori absorbanța produsului în exces de uleiuri în față.
Pământul deiatomic pentru Detoxing
În ultimii ani, pământul cu diatomee a fost găsit ca un agent de curățare internă la om pentru a eradica efectiv paraziți și toxine, care includ radicalii liberi și metalele grele dăunătoare care provoacă îmbătrânirea, bolile și alte probleme de sănătate.
Deoarece particulele de pământ diatomee au o încărcătură electrică, ele atrag particule din încărcătura electrică opusă și le prinde în structura lor de tip fagure astfel încât să poată fi expulzate prin deșeuri corporale. Ca rezultat, organismul va avea mai puțin radicali liberi și metale grele în fluxul sanguin, făcând corpul să se simtă și să arate mai sănătos.