caine se scarpina

Tratament natural împotriva puricilor la câini

Controlul fizic al parazitului pentru câini cu pământ de diatomee

Puricii sunt paraziți care sugerează sânge, care trăiesc afară, în casele noastre și pe animalele de companie. Vestea bună este însă că puricii urasc pământul diatomit.

Pământul de diatomee (DE) este un produs natural împotriva dăunătorilor, care este excelent pentru a fi utilizat în jurul casei dvs., deoarece este natural și sigur, făcându-l opțiunea perfectă pentru a vă trata pe câinii dumneavoastră de purici.

Împotriva puricilor, folosiți pământul de diatomee după cum urmează:

Pasul 1:

Luați notă de zonele din jurul casei în care câinele dvs. îi place să își petreacă timpul. Acesta ar putea fi un pat, o canisa, o pernă sau un covor preferat. Aceste zone vor fi în centrul aplicației dvs. de diatomee.

aspirator

aspirarea covorului

Pasul 2:

Aspirați aceste zone și alte zone în care câinelui dvs. îi place să stea pentru colecatare oauleor de purici. Colectarea acestor ouă înainte de a aplica diatomita este esențială deoarece ouăle de purici nu sunt afectate de pamantul de diatomee decât după ce acestea au eclozat.

spray deodorant

Pasul 3:

Pulverizați zona cu pământ de diatomee. Puteți folosi o sită, un ciorap legat mplut cu diatomita sau unul dintre aplicatorii noștri.  Diatomita este cea mai eficientă atunci când este uscată, deci asigurați-vă că zonele pe care le aplicați nu sunt umede. Lăsați diatomita aplicată cât mai mult posibil. Două săptămâni sunt ideale.

Pasul 4:

După câteva zile in care câinele a intrat în contact cu pământului de diatomee, oferă-i o baie cu un șampon complet. Nu recomandăm sa îmbăiați câinele foarte des, deoarece aceasta le poate usca pielea, dar din moment ce diatomita poate usca pielea, este important să revitalizați pielea câinelui cu un șampon hidratant.

caine spalat

Pasul 5:

Este puțin probabil ca puricii să supraviețuiască aspirării, pământului de diatomee și unei băi, dar ar fi indicat sa pieptănati  blana câinelui cu un pieptene de purici, oricum, pentru a vă asigura că au fost indepartati. Faceți acest lucru la fiecare câteva zile.

ingrijire caine

Pasul 6:

După câteva săptămâni, aspiră bine. Împreună cu curățarea pământului de diatomee, aspirarea va colecta orice purici supraviețuitori, precum și ouă, larve și pupae, ajutând la ruperea ciclului de viață al puricii.

Atenție! Acest articol are caracter informativ! Firma Diatomita BV SRL nu este responsabilă pentru folosirea produsului Diatomita în alte scopuri decât cel de pe eticheta produsului.

© 2024 DIATOMITA BV SRL. Toate drepturile rezervate

Site creat de Ciprian Ionita