pierdere par

De ce îmi cade părul?

Potrivit cercetărilor de la American Hair Loss Asssociation, până la vârsta de treizeci și cinci de ani, doi din trei bărbați au experiență de păr subțire sau chelie. La vârsta de cincizeci de ani, acele numere sar cu încă 22%. Un sfert din toți bărbații americani încep să sufere de chelie până la vârsta de 21 de ani.

Există adesea o concepție greșită că cei care au chelie ,iși acceptă starea. În realitate, mulți dintre cei care suferă de această afecțiune au stima de sine scăzută și vor să știe cum să o remedieze. Unele studii au descoperit că cei care experimentează chelie le vor schimba adesea cariera din cauza problemelor legate de stima de sine.

Chiar dacă poate fi deosebit de dificil să fii bărbat cu chelie, costul emoțional pentru femei este mult mai mare. 40% dintre americanii care experimentează chelie și caderea părului sunt femei. Deși este cu siguranță mai acceptabil din punct de vedere social ca bărbații să fie chei, este adesea considerat neatractiv pentru femei.

Chelia este moștenita; un studiu german a constatat că genele care produc hormonul care inhibă creșterea părului sunt moștenite de la mame. Dacă sunteți curios dacă veți avea sau nu părul în timp ce îmbătrâniti, uitați-vă la mama (pentru femei) și la bunicul matern (pentru bărbați) să știți dacă veți avea părul pierdut. Acesta poate fi un indicator solid al viitorului.

Adulții obișnuiți care nu suferă de chelie au între 100.000 și 150.000 fire de păr pe cap și pierd aproximativ 100 de fire de păr pe zi. Dacă pierdeți aceste fire si nu le înlocuiți cu o rată similară, părul se rareste și se poate ajunge chiar la chelie.

În timp ce chelia și subțierea părului poate fi cauzată de gene moștenite, unele chelii sunt cauzate de alte circumstanțe:
Nu este suficientă silice:

pamant de diatomee

Siliciul este un bloc esențial pentru păr. Silica face parte din structura de bază a părului. O lipsă de silice în dietă vă poate deteriora calitatea părului și chiar vă poate înlătura creșterea părului. O deficiență este, de fapt, una dintre cele mai frecvente manifestări ale caderii parului sau ale subtierii acestuia. Fără silice suficientă, părul va începe să se subtieze în doar câteva săptămâni. Suplimentele pentru păr, piele și unghii au adesea silice ca ingredient principal. Aceste suplimente sunt adesea vandute la preturi foarte mari. Din fericire, aici, la Stupini.ro, vindem supliment de siliciu la un preț redus.

Silica lucreaza cu proteine ​​pentru a construi parul nou si sunt necesare pentru oricine spera sa se recupereze de la chelie sau subtierea parului.
Proteina nu este suficientă:

proteine

Proteina, ca și silicea, este o componentă esențială a creșterii sănătoase a părului. În cazul în care organismul dvs. are un nivel scăzut de proteine, acesta poate afecta creșterea generală a părului. Mulți nutriționiști atribuie o parte din sursa de păr subțiri la o dietă săracă care nu are o diversitate de vitamine și alți nutrienți. Dar, în special pentru proteine, Academia Americană de Dermatologie a constatat că părul ar începe să se subțieze după doar câteva luni de aport scăzut de proteine. Acest lucru nu înseamnă că toți vegetarienii vor cheli, doar că o dietă echilibrată cu o alimentatie variata, poate conduce la un păr mai sănătos.
Nu este suficient de fier:

nutrienti

Cei care au un conținut scăzut de fier în sângele lor pot avea și păr mai subțire. Fierul scazut face ca organismul tau sa obtina tot mai greu substantele nutritive de care parul tau are nevoie . Acest lucru ne duce înapoi la o dietă sănătoasă, ajutând la menținerea părului sănătos.
Probleme tiroidiene:

Dacă aveți probleme cu glanda tiroidă, puteți avea și păr subțiere. Vorbiți cu un specialist medical pentru a afla mai multe despre problemele tiroidiene și ce puteți face pentru a le trata.
Sarcina:

mama cu copil

Creșterea producției de hormoni și stresul fizic al sarcinii și al nașterii vin împreună pentru a determina multe femei să experimenteze pierderea parului postnatal. Acest lucru este doar temporar, iar creșterea părului în mod normal, revine după câteva săptămâni de subțiere.
Excesul de vitamina A:
prea multa vitamina A

morcovi

Dacă începeți să mâncați prea multe morcovi sau prea multă plăcintă de cartofi dulci, este posibil să aveți prea multă vitamină A în sistemul dumneavoastră. Excesul de vitamina A poate inhiba si cresterea parului. Un consum prea mare de fructe și legume poate duce la o creștere a excesului de vitamina A. Acest lucru este foarte rar dar poate ajuta la scăderea părului. Exista, desigur, si alte simptome alaturi de excesul de vitamina A (dureri de cap intense, peeling de piele, varsaturi si deshidratare). Dacă nu vă confruntați, de asemenea, cu aceste simptome, probabil că nu aveți pierdere a părului din cauza prea multă vitamine A.

Deși există o mulțime de motive pentru care s-ar putea să vă confruntați cu pierderea părului, rămâne un fapt: chelia sau părul subțire este extrem de neplăcut. Aceasta determină sentimente de inadecvare, iar studiile au arătat că pot duce la forme de depresie și disconfort personal.

chelie

Există o mulțime de produse care pretind a fi un leac – pentru chelie si subtierea parului, dar dacă există un lucru pe care îl putem lua de la ceea ce tocmai am vorbit este că ceea ce ai pus în corpul tău contează pentru aproape toate condițiile de păr. Nutriția joacă un rol important în sănătatea părului.

Atentie! Acest articol are caracter informativ! Firma Diatomita BV SRL nu este responsabila pentru folosirea produsului Diatomita in alte scopuri decat cel de pe eticheta produsului.

© 2024 DIATOMITA BV SRL. Toate drepturile rezervate

Site creat de Ciprian Ionita