femeie band apa

Ce este pământul de diatomee?

Pământul diatomee este făcut din cojile fosilizate ale diatomei, un fel de alge străvechi. Odată cu trecerea timpului, aceste cochilii microscopice, constând în cea mai mare parte din silice minerale, s-au acumulat în paturile lacurilor de apă dulce și au format uriașe zăcăminte de silice. Când este extras și măcinat în pudră, devine ceea ce noi numim pământ diatomit. Această pulbere asemănătoare cretei este din punct de vedere microscopic foarte dură, grosieră și absorbantă, ceea ce îl face util pentru multe lucruri.

Există diferite tipuri de DE, cunoscute ca grade. Gradul pe care îl cumperi depinde de ce intenționezi să îl folosești. Să aruncăm o privire la diferitele grade ale DE și la ce sunt folosite.
Gradul alimentar

DE, în cea mai pură formă, este organic și sigur pentru ingerare și utilizare în jurul casei, copiilor și animalelor de companie. Acest tip DE îndeplinește cerințele Codexului pentru produsele chimice pentru produsele alimentare, care urmează a fi numite produse alimentare. Datorită conținutului ridicat de silice și a mineralelor, oamenii adesea iau calitatea DE ca supliment alimentar. Oamenii o iau de asemenea ca o modalitate de detoxifiere. Textura sa macroscopică, grosieră, vă oferă un interior delicat, deoarece absoarbe toxinele din corpul dumneavoastră. De asemenea, produsele alimentare DE oferă beneficii similare animalelor.

Diatomita gradul alimentar are multe alte utilizări. Oamenii îl folosesc ca scrub sau mască facială, un agent de curățare natural, un conservant de cereale, un deodorizant pentru gunoi și un ingredient special în deodorante și săpunuri de bricolaj.
Gradul de control al dăunătorilor

insecta

Diatomita este un insecticid natural foarte eficient . Diatomita este în mod natural lipsită de substanțe chimice, totuși structura sa mecanică o face un ucigaș de insecte. Diatomita se lipeste de insecte, evitand umezeala valoroasa din exoskeletonele lor. Dacă se depune destula pe insecte, diatomita le va ​​deshidrata și le va ucide. Acest lucru face ca diatomita să fie un remediu valabil pentru purice, plosnite de pat, furnici și alte insecte infestate.

Este important de reținut că nu toate formele de diatomita sunt fara chimicale. Unele companii adaugă substanțe chimice la diatomita pentru a le face să ucidă insectele mai repede. Noi nu adăugăm substanțe chimice la diatomit. De fapt, pamantul nostru de diatomee folosit in eradicare insectelor este același cu cel grad alimentar, ambalat doar cu etichete diferite pentru a respecta reglementările EPA și FDA.
Gradul de piscină

inot

Pamantul de diatomee gradul de piscine poate fi excelent ca filtru pentru piscine, dar nu trebuie folosit în niciun alt scop. Gradul de piscină a fost supraîncălzit, ceea ce cristalizează silicea. Acest proces își mărește eficacitatea în filtrele bazinului, dar il face toxic pentru inhalare sau ingerare. Poate provoca chiar și cancer. În timp ce faceți cumpărături de pamant de diatomee, evitați să cumpărați diatomita ptr piscina dacă nu intenționați să o utilizați în piscina dvs.

Multe utilizări

Așa cum am arătat aici, diatomita este un produs natural care vine direct de pe pământ, iar utilizarea lui are multe beneficii, dar acest articol abia scarpină suprafața.

© 2024 DIATOMITA BV SRL. Toate drepturile rezervate

Site creat de Ciprian Ionita